Bloedluis uitroeien

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Ga naar beneden

Bloedluis uitroeien

Bericht  Pascal op di feb 15 2011, 20:52

Wat gebruikt u tegen bloedluis ? Tabakstelen ? Lavendel ? Dutchy's ? Poeder ? Allemaal 1 voor 1 uitroeien met de hand ? Mad

Ik gebruik nu al enkele kweekrondes Dutchy's, de "natuurlijke manier" spreekt/sprak mij geweldig aan. Alles is goed zolang het niet de minste risico vormt voor de vogels (en mezelf) én gebruiksvriendelijk (!) is. Maar over de Dutchy's twijfel ik ondertussen over de efficiëntie. Ik mag er zoveel uitzetten als ik wil na een paar weken zijn die etterkes er weer. Ik heb het wel onder controle met de Dutchy's maar ik vind het té duur worden !

Pascal

Aantal berichten : 322
Join date : 30-11-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Karel Pauwels op di feb 15 2011, 20:56

Ik gebruik nog altijd ossepou, werkt goed practich geen bloedluizen cheers

Karel Pauwels
Admin
Admin

Aantal berichten : 382
Join date : 26-05-09
Leeftijd : 63
Woonplaats : Lichtaart

http://www.mijn-grasvinken.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Tim Van Vugt op di feb 15 2011, 21:10

ik gebruik nog steeds u3 zolang mijn voorraad nog meegaat , want je kan het niet meer kopen Mad
avatar
Tim Van Vugt

Aantal berichten : 368
Join date : 16-06-09
Leeftijd : 34
Woonplaats : lichtaart

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  jacques op di feb 15 2011, 22:13

nie overal maar is nog wel te krijge ,Tim
ik gebruik ook ossepou en soms U3
alleen bij meeuwe en zilverbekken
ook grasparkieten hebben meer last van luisjes
avatar
jacques

Aantal berichten : 165
Join date : 10-07-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : zonhoven

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op wo feb 16 2011, 08:31

ik gebruik nog steeds u3 zolang mijn voorraad nog meegaat , want je kan het niet meer kopen

Voor siervogels is U3 vervangen door U2. U3 is voor duiven.

Hier kan je het bestellen :

http://www.denka.nl/nl/producten/4/bestrijding-van-parasieten-bij-vogels


van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op wo feb 16 2011, 09:28

Ken uw beestje :

DERMANYSSUS GALLINAE

Andere benaming : rode bloedmijt, zeer gekend onder vogelliefhebbers maar met veel misverstanden.

Er zijn drie soorten mijten, die quasi structuur zeer erg op mekaar lijken en die voorkomen bij vogels in onze contreien :

- Dermanyssus gallinae : komt op het lichaam van de vogel enkel voor tijdens het bloedzuigend proces. Buiten zijn bloedzuigend proces verblijft deze mijt in spleten en kieren in een omgeving met een straal van één- tot twee meters, doch liefst zo dicht mogelijk bij zijn voedingsbron. Deze soort wordt in de volksmond : bloedluis, genoemd.

- Ornithonyssus sylvarium : verblijft op de huid of in de bevedering van de vogel. Kan overleven bij gematigde temperaturen.

- Ornithonyssus bursa : verblijft op de huid of in de bevedering van de vogel. Heeft hogere- tot hoge temperaturen nodig om te overleven.

Deze laatste twee soorten worden in de volksmond : zwarte luis, genoemd.

Levens-/voortplantingscyclus van Dermanyssus gallinae

Dermanyssus gallinae wordt enkel op het lichaam van de vogel gevonden tijdens de nachtperiode. Maar opgelet : wanneer vogels verblijven in een binnenhok met onvoldoende verlichting of een bepaald deel van het binnenhok dat te donker is, dan kan het ook voorkomen dat de mijt juist in dat deel van het binnenhok ook tijdens de dag of de avondschemering voorkomt. Het is daarom in eerste instantie absoluut belangrijk van geen vogels te huisvesten in ruimten die te donker zijn, ook niet tijdens de late herfst, de winter en de vroege lente.

De beide andere mijten : Ornithonyssus sylvarium en Ornithonyssus bursa vindt men ook tijdens de dag terug op de huid of in de bevedering van de vogel.

Het voedingsproces van Dermanyssus gallinae kan gebeuren op gelijk welke plaats van het vogellichaam. Vrouwelijke mijten kunnen een lichaamslengte hebben tot 1 mm.. De kleur van het lichaam variëert van grijs tot dieprood naargelang ze bloed hebben gezogen bij een vogel.

De vrouwelijke rode bloedmijt legt haar eieren spoedig, na het bloedzuigende proces, in spleten of kieren in de omgeving. Er moet een bloedzuigend proces voorafgegaan zijn aan de produktie van eieren.

Het zijn de twee andere vrouwelijke mijten : Ornithonyssus sylvarium en Ornithonyssus bursa die hun eieren leggen ofwel in de bevedering van de vogel, ofwel in de direkte omgeving van de vogel - dus in het nestmateriaal zelf of in kleine spleten of kieren van de nestkast.

Na 48- tot 72 uur ontstaan uit deze bevruchte eieren, zespotige larven die zich verder ontwikkelen tot het eerste nymfestadium = protonymf. Na het bereiken van het eerste nymfestadium zal het zich verder ontwikkelen tot het tweede nymfestadium binnen de 24- tot 78 uren = deutonymf. Na het bereiken van het tweede nymfestadium, ontwikkelt het zich verder tot volwassen mijt in een periode van 24- tot 48 uren. De ganse voortplantingscyclus wordt voltooid gemiddeld binnen een tijdsperiode van zeven dagen. Daarna start de ganse cyclus, opnieuw.

Voor de produktie en het leggen van de eieren hebben de vrouwelijke rode bloedmijten een omgevingstemperatuur nodig die variëert tussen 5°C en 45°C. De produktie van de eieren is op zijn maximum bij een omgevingstemperatuur van 20°C en een relatieve vochtigheidsgraad van 70%. Zoveel te lager de omgevingstemperatuur, zoveel te langer de produktie van de eieren duurt : kan oplopen tot 28 dagen bij een omgevingstemperatuur van 5°C.

Maar gelukkig hebben de larven en de protonymfen in hun ontwikkeling tot een volwassen rode bloedmijt een temperatuur nodig die vrij strikt is en variëert tussen 20°C en 25°C.

Dit betekent in de praktijk voor de vogelliefhebbers dat je bij lage omgevingstemperaturen niet moet behandelen tegen rode bloedmijten omdat er geen echte overlevingskans is voor de larven en de protonymfen. Ook bij hoge omgevingstemperaturen tijdens de zomermaanden valt deze ontwikkeling stil.

Omgevingstemperaturen hoger dan 45°C en lager dan –5°C tot –10°C blijken dodelijk te zijn voor volwassen rode bloedmijten.

Rode bloedmijten kunnen tot 8 maanden overleven zonder voedsel en daarom is het ook moeilijk om deze parasiet in grote ruimten onder kontrole te krijgen. In kleinere binnenruimten lukt dat wel.

Het grote nadeel van de aanwezigheid tijdens de kweekperiode is dat de broedvogels onrustig zijn en zich geïrriteerd voelen doordat bloedmijten afvalstoffen van hun eigen stofwisseling achterlaten op de huid van de vogel : jeuk ect... Dit is ook een indicatie voor de aanwezigheid van deze mijten bij vogels : konstant een ganse dag hun veders kuisen, bijna zonder oponthoud. Tevens, als je zo'n vogel bemerkt en je vangt deze uit een vlucht of uit de kooi, je blaast de bevedering weg, dan zou je kunnen bemerken dat op de huid van de vogel veel kleine rode puntjes voorkomen hetgeen wijst op een huidirritatie of kleine onderhuidse bloedingen. Opgelet : dit kan geïnfecteerd raken door bacteriën of schimmels die zich op de huid van de vogel bevinden. Denk maar aan Stafylococcen bacteriën.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Antoine op wo feb 16 2011, 14:55

Zelf heb ik maar eenmaal last gehad van bloedluis,en dat was in de tijd toen ik nog kanaries kweekte.
Toen gebruikte ik ook ocepou,ik wist niet dat je het nu nog kan kopen,dacht dat dit produkt nu verboden was.
Nu gebruik ik als ik de kooien kuis,voor en na de kweek,en soms tussendoor ook al,dettol antibacterial complete clean.
Heb sinds dat ik vroeger kanaries kweekte nooit geen bloedluis meer gezien,en hoop ze ook nooit meer te zien.

Antoine

Aantal berichten : 161
Join date : 12-10-09
Leeftijd : 64
Woonplaats : Diest

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Tim Van Vugt op wo feb 16 2011, 20:47

u2 is maar half zo straf als u3 met u 3 krijg je alles kapot , als er iemand weet waar ik da nog kan krijgen graag een reactie , mvg tim
avatar
Tim Van Vugt

Aantal berichten : 368
Join date : 16-06-09
Leeftijd : 34
Woonplaats : lichtaart

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Pascal op wo feb 16 2011, 21:04

Ik ben lang verlost geweest van deze kleine vampieren, alle vogels werden vooraf behandeld met birdy-finect en roofmijt werd preventief ingezet (niet samen natuurlijk) maar blijkbaar heb ik op de één of andere manier dat ongedierte terug binnen gebracht. Daarom heb ik 3 maal op korte termijn voldoende roofmijt uitgezet maar het resultaat was niet bepaald bevredigend.

Welke middelen gebruiken jullie rechtstreeks op de vogels of iets in het badwater ?

Pascal

Aantal berichten : 322
Join date : 30-11-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op do feb 17 2011, 08:48

Mijnen oreganothee/basilicumthee.

Oregano, basilicum en nog een aantal plantensoorten bevatten pyrethrines, als een natuurlijk insecticide, ter bescherming tegen insekten allerhande, tijdens hun groei en bloei.

Als je oregano of basilicum kweekt in de tuin, dan ga je merken dat er zéér weinig insekten gaan voorkomen op deze planten.

Deze pyrethrinen zijn ook actief tegen luchtpijpmijten. Het is daarom dat ik de laatste jaren ook geen luchtpijpmijten meer heb waargenomen bij mijn vogels. Worden automatisch mee gedood.

Er staat een hele apotheek te wachten in de natuur voor gebruik. Gratis.

Oregano-olie wordt o.a. ook gebruikt bij bestrijding van haar/hoofdluizen bij kinderen omwille van de aanwezige pyrethrinen.

Als je gaat voortbouwen op dit laatste, zou het misschien mogelijk zijn om de nestkastjes onderaan in te smeren met deze olie en dan te bedekken met het nestmateriaal. Maar, dit heb ik nog nooit uitgeprobeerd.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Pascal op do feb 17 2011, 10:52

Interessant, 2 vliegen in één klap ! Bedankt Alfons, daar gaan we eens werk van maken.

Als jij en andere mensen nog interessante kruidenmengseltjes weten... als het maar natuurlijk en efficiënt is. Ik hou persoonlijk niet van al die "chemische rommel", alleen als het echt niet anders kan.

Pascal

Aantal berichten : 322
Join date : 30-11-09

Terug naar boven Ga naar beneden

oregano en basilicumthee

Bericht  Ivan op do feb 17 2011, 17:32

Dag Alfons,

Hoe maak je die oregano- en basilicumthee?
Geef je die dan op regelmatige tijdstippen i.p.v. water?
avatar
Ivan

Aantal berichten : 59
Join date : 09-02-10
Leeftijd : 48
Woonplaats : Assebroek

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op vr feb 18 2011, 09:47

Hoe maak je die oregano- en basilicumthee?

Je gaat in de Aldi of Lidl een potje gedroogde kruiden - oregano of basilicum - kopen. Prijs : ik dacht iets van 0.5 à 1 euro.

Daarvan doe je 1 afgestreken koffielepel in 1.5 liters lauw water en je laat dat enkele uren trekken. Waarom 1.5 liters ? Omdat ik deze thee bereid in lege plastic drinkwaterflessen van 1.5 liter.

Als je vertrekt van oregano of basilicum in de tuin die je hebt gekweekt, dan snijdt je een stengeltje met blaadjes af. Vervolgens ga je deze versnipperen met een snaar in een kommetje en doe je het materiaal in de plastic fles van 1.5 liters. Aanvullen met lauw water en enkele uren laten trekken.

Na het trekken van de thee, verwijder je de grove plantendelen met een zeefje. Als badwater of als drinkwater in de fonteintjes te gebruiken.

Ik heb dit toegepast op volgende vogelsoorten : zebravinken, goulds, zilverbekken en japanse meeuwen. Voor andere zaadetende exoten : eerst eens uittesten op 2 of meer vogels.

Omdat er bij menige vogelliefhebber mogelijk ook een siervijvertje thuis heeft in zijnen hof aanwezig is, met al dan niet een aantal mooie siervissen erin : nooit deze thee in het vijvertje gieten !!! Pyrethrines zijn giftig tot zéér giftig voor vissen.

Wat is nu heel belangrijk ?

Na enkele uurtjes ga je merken dat het water gaat verkleuren naar licht-licht bruin. Je bemerkt een waas van een lichtbruine kleur. Wordt deze kleur te donker, dan is uw oplossing te sterk. en dient u te verdunnen met kraantjeswater.

Wat is nu licht-lichtbruin ?

Hieronder twee vakjes : het eerste vakje is licht-lichtbruin, het tweede vakje is lichtbruin tot bruin : zo kan je visueel even voorstellen wat ik bedoel. Het tweede vakje is zo'n beetje het absolute maximum quasi kleur, mogelijk zelfs al te donker.

Geef je die dan op regelmatige tijdstippen i.p.v. water?

In de koudere perioden van het jaar : vogels zitten dan in het binnenhok bij een temperatuur van gemiddeld 5°C (buiten kan het dan vriezen) : weinig of niet in het badwater omdat mijn vogels dan ook geen last hebben van dat soort ongedierte. Mocht er een vogel bolzitten, ja, dan in het drinkwater.

Wanneer het echter 15°C tot 30°C of meer is, éénmaal per week als badwater. U moet er altijd rekening mee houden dat uw vogels ook van dat badwater kunnen drinken. Ik heb hier vroeger al vermeld op dit forum dat oregano en basilicum ook nog twee andere stoffen bevatten : thymol en carvacrol, die bacterie-, schimmel- en protozoa-dodend zijn : wel niet voor alle bacteriën, schimmels en protozoa, die bij vogels voorkomen, maar toch voor een aantal belangrijke soorten.

P.S. Als je nu zelf een lichte- of beginnende verkoudheid hebt, doe dan basilicum, samen met een beetje lookpoeder, in uw warme soep. Meestal merk je na enkele uren dat uw verkoudheid al verbeterd is.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons


Laatst aangepast door Van den Broeck Alfons op za feb 19 2011, 08:09; in totaal 1 keer bewerkt

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Karel Pauwels op vr feb 18 2011, 10:11

Fons bedankt dit ga ik zeker eens proberen op de gordels,te beginnen met een paar vogels zoals ge zegd(schrijft).
Daar ik in de zomer achter in de tuin kweek en de temperaturen er soms hoog oplopen.
Gewoonlijk doe ik badzout in het badwater maar nu kan ik misschien eens afwisselen sunny

Karel Pauwels
Admin
Admin

Aantal berichten : 382
Join date : 26-05-09
Leeftijd : 63
Woonplaats : Lichtaart

http://www.mijn-grasvinken.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Antoine op vr feb 18 2011, 16:13

Alfons,bedankt voor deze uitleg over de bereiding van die thee.
Dit ga ik ook eens proberen,beter voorkomen dan genezen.

Antoine

Aantal berichten : 161
Join date : 12-10-09
Leeftijd : 64
Woonplaats : Diest

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Ivan op vr feb 18 2011, 18:01

Alfons,

Bedankt voor je uitleg, ik zal er zeker gebruik van maken.
avatar
Ivan

Aantal berichten : 59
Join date : 09-02-10
Leeftijd : 48
Woonplaats : Assebroek

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Pascal op vr feb 18 2011, 20:14

De thee staat te trekken, morgen mogen ze er een badje in nemen. cheers

Pascal

Aantal berichten : 322
Join date : 30-11-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Antoine op do mei 19 2011, 16:45

Ik gebruik deze thee (oregano) regelmatig.
Is dit nu ook goed tegen flagellaten????

Antoine

Aantal berichten : 161
Join date : 12-10-09
Leeftijd : 64
Woonplaats : Diest

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op vr mei 20 2011, 07:35

Voor wat betreft flaggelaten (= protozoa) kan de thee gebruikt worden ter bestrijding van :

- Eimeria spp. = coccidiose bij vogels.
- Trichomonas spp. = verwekker van "het geel" bij duiven. Deze parasiet komt ook regelmatig voor bij vogels.

Antoine, de rest van de flaggelaten ga ik moeten opzoeken of er reeds wetenschappelijke studies over bestaan. Mocht dit zo zijn, dan vul ik hier de lijst bij aan.

Aanvulling :

- Isospora spp. : ziekte Atoxoplasmose : darmvorm : ja, kan behandeld worden met oregano-thee.
- Isospora spp. : ziekte Atoxoplasmose : bloedvorm : neen, kan niet behandeld worden oregano-thee.

- Juist ook gelezen : een studie van de diergeneeskundige afdeling van de universiteit van Groningen in Nederland : kunnen bloedluizen fungeren als een vector in de overdracht van de beruchte Campylobacter bacterie bij vogels ? algemeen : neen. Bloedluizen kunnen wel een natuurlijke drager zijn van deze bacterie, maar de kans is heel gering dat ze door hun bloedzuigende actie deze bacterie gaan overbrengen op vogels.

- Juist ook gelezen : de muggenlarven van de muggensoort : Aedes aegyptii worden gedood door oregano-thee.
Muggenlarven zien het levenslicht na het leggen van muggeneitjes in restanten kleine plasjes in bloempotjes of andere materialen, na een regenbui, in- en om de woning, vogelverblijven enz... Aedes aegyptii is een muggensoort die vrij veel voorkomt in onze contreien en een overbrenger is van verscheidene flaggelaten bij vogels, meestal het type flaggelaten dat in het bloed van de vogel leeft. Je zou eigenlijk, na regenbuien en bij warme- tot hetere dagen, zoveel mogelijk die restanten van waterplasjes moeten elimineren, want die vormen een aantrekkingsplaats voor de vrouwelijke muggen om hun eitjes te leggen. Veel plasjes = veel muggen.

Nu leggen vrouwelijke muggen ook hun eitjes in siervijvertjes omwille van het stilstaande water. Ook daar kunnen muggenlarven in voorkomen, maar de overgrote meerderheid van de eitjes/larven worden genuttigd door de siervissen. Wat je niet mag doen is die oregano-thee in die siervijvertjes gieten, met de bedoeling om die muggenlarven te vernietigen. Reden : oregano is giftig voor vissen !!!

Aanvulling :

- Cochlosoma : ziekte = Japanse meeuwenziekte. Kan behandeld worden met oregano-thee.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons


Laatst aangepast door van den broeck alfons op za mei 21 2011, 07:34; in totaal 1 keer bewerkt

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Antoine op vr mei 20 2011, 12:44

Bedankt voor het antwoord.Daar ik japanse meeuwen kweek en gelezen heb dat deze nogal gevoelig zijn voor flagelaten wou ik dit toch weten.
Wat kan men het beste doen om dit te voorkomen?Voorkomen is toch beter dan genezen,of is dit niet echt nodig.

Antoine

Aantal berichten : 161
Join date : 12-10-09
Leeftijd : 64
Woonplaats : Diest

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op za mei 21 2011, 08:28

Antoine, ik denk dat je in eerste instantie denkt aan de "Japanse meeuwenziekte" veroorzaakt door een flagellaat : cochlosoma spp. Zie op dit forum in de rubriek "Ziekten" voor meer uitleg over de "Japanse meeuwenziekte".

Uit recente studies blijkt dat die oregano-thee actief is tegen deze flagellaat. Je kan ook echte geneesmiddelen gebruiken.

Aan iedereen die dit leest :

Eénmaal je een hok behandelt hebt met één of ander middel dat deze flagellaat doodt, en je introduceert geen nieuwe vogels, afkomstig van andere hokken, in uw eigen hok, is het zinloos om nog verder te behandelen, ter voorkoming. Deze parasiet wordt overgedragen van vogel op vogel door direct kontakt en niet via één of ander insekt of iets soortgelijks.

Indien je een nieuwe vogel introduceert in uw hok, moet je eerst deze vogel behandelen om theoretisch 100% zeker te zijn, maar niet de rest van de vogels in uw hok. Met "nieuwe vogel" bedoel ik : alle soorten vogels bv. kanaries, andere exoten, parkieten, papegaaien, kwartels enz...enz... Deze flagellaat beperkt zich niet tot de groep van Japanse meeuwen, maar kan letterlijk alle soorten vogels infecteren.

Wat veel liefhebbers doen is, op regelmatige basis, hun vogels een kuur geven, met de bedoeling om een toekomstige infectie met deze flagellaat te voorkomen : dit is compleet zinloos en dient geen enkel belang.

Als Japanse meeuwen of andere kleinere graanetende exoten, tijdens de kweekperiode, falen tot het produceren van jongen, dan moet je de oorzaak van dit falen niet gaan zoeken bij deze flagellaat. Deze parasiet dringt niet door tot het mannelijke- of vrouwelijke voortplantingsorgaan van de vogel. Dus, een behandeling met één of ander geneesmiddel in die zin, is zinloos. De oorzaak van het falen van de voortplanting, moet je dus ergens anders gaan zoeken.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

bloedluis

Bericht  Tim Van Vugt op di mei 24 2011, 22:51

heb mijn buitenhok voor gebruik ingespoten met /Bayer Animal Health het middel ByeMite gepresenteerd. Het betreft een middel tegen bloedluis, geen luisje meer zien lopen :-) heb 4ml per liter water gebruikt , ik vind het beter dan u3 wel geschikt maskerdragen ( stink nogal)grt tim


avatar
Tim Van Vugt

Aantal berichten : 368
Join date : 16-06-09
Leeftijd : 34
Woonplaats : lichtaart

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  van den broeck alfons op wo mei 25 2011, 07:53

Een andere toepassing van ByeMite is het gebruik als mierenverdelger.

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Antoine op wo mei 25 2011, 13:32

Karel Pauwels schreef:Ik gebruik nog altijd ossepou, werkt goed practich geen bloedluizen cheers

Ik dacht dat dit niet meer te koop was.

Antoine

Aantal berichten : 161
Join date : 12-10-09
Leeftijd : 64
Woonplaats : Diest

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Herman op do mei 26 2011, 14:28

Voor alles staan er nog achterpoortjes open hoor Karel.

Herman

Aantal berichten : 122
Join date : 07-08-10
Leeftijd : 54
Woonplaats : Aalst

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Bloedluis uitroeien

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum