Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Is dit iets nieuw bij gouldamandines ?

 :: Gouldamadines :: Gouldamadines

Ga naar beneden

Is dit iets nieuw bij gouldamandines ? Empty Is dit iets nieuw bij gouldamandines ?

Bericht  van den broeck alfons do jun 16 2011, 07:43

Ik heb het onderstaande bewust niet geplaatst onder de rubriek ziekten omdat er geen bewijs in die zin is.

Dit las ik op een ander forum over gouldamandines :

Persoon 1 : ik heb een blauwpastel man zitten van 2010, die nu volledig in de rui zit.
Omdat ik nu alle mannen een beetje aan het uitsorteren ben zag ik dat deze man geen enkele nagel heeft aan beide pootjes.
Het was me nog niet eerder opgevallen, al kan ik mezelf niet voorstellen dat je zoiets over het hoofd kan zien, waarschijnlijk valt 1 nagel eerder op.
Wie herkent dit ook?

Persoon 2 : ik herken dat niet, maar ik heb 1 blauwe witborst ZK man, die wel zo in de rui is dat ik zo tussen zijn veren op de huid kijk, is dat wel normaal ?

Ik heb daar toen het volgende op geantwoord : dit is een genetische afwijking in de aanmaak van keratine en waarbij de struktuur van het epidermus van de huid van de vogel afwijkingen vertoont, ingevolge een gewijzigde DNA struktuur. Behandeling : nihil.

Antwoord persoon 3 : hallo, deze man dus niet meer gebruiken voor de kweek,bovendien bevalt het te betwijfelen of hij de pop wel kan bevruchten omdat hij zich niet kan vasthouden.

Antwoord persoon 4 : hallo, daar zat ik ook aan te denken of ie de pop wel zou kunnen bevruchten nu, vraag me alleen af hoe het kan?

Inzonderheid het laatste deel van het antwoord van persoon 4 is toch wel belangrijk : “vraag me alleen af hoe het kan ?”

Ik zou nog een antwoord kunnen formuleren, maar dan zou ik mogelijk de vogels in het hok van persoon 1, in een verkeerd daglicht kunnen stellen, en dat moet je niet doen, zeker niet als er voor de hierna beschreven stelling nog geen sluitend bewijs is.

Er is nog een andere mogelijkheid : de vaststellingen van persoon 1 en persoon 2 doen me denken aan de werking van het momenteel beruchte bek- en vederrotvirus bij parkieten en papegaaien, maar dan wel als men ongeveer een vijftigtal jaren teruggaat in de tijd. Destijds waren de symptomen van de ziektetoestand nogal oppervlakkig en men had er niet onmiddellijk een verklaring voor omdat de aangetaste vogels normaal aten en dronken. Momenteel weten we wel beter tot welke dramatische toestanden en ravages dit virus in besmette hokken kan leiden.

Heeft een bestaand virus, dat voorkomt bij vogels, zich nu gemuteerd en wel zo dat het de werking van huidcellen kan beïnvloeden, o.a. bij gouldamandines, mogelijk nog bij andere vogelsoorten ?

Het kan misschien allemaal science-fiction lijken, maar van Herpesvirussen is gekend dat ze de werking van huidcellen kunnen beïnvloeden in hun eigen voordeel met het doel te overleven. Ze gaan dan een herprogrammatie uitvoeren van bepaalde onderdelen die zich bevinden in een huidcel. Bepaalde soorten herpesvirussen komen voor bij vogelsoorten.

Je hebt ook nog het polyomavirus, dat bewezen voorkomt bij gouldamandines, en hetwelke afwijkingen in de vorming van keratine bij diverse vogelsoorten kan induceren.

Het is dus niet zomaar een denkpiste die ik even gauw uit de lucht heb geplukt. Helaas kan het bewijs momenteel niet geleverd worden.

Is dit nu iets om u zorgen over te maken ? Momenteel niet, tenzij je in de toekomst, meer en meer, iets gaat lezen in deze zin.

Copyright 2011 Van den Broeck Alfons

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 :: Gouldamadines :: Gouldamadines

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum