Tea Tree olie

Ga naar beneden

Tea Tree olie

Bericht  van den broeck alfons op za jul 21 2012, 06:24

Tea Tree olie :

Dit is een plantaardige olie.

Bij kleinere exoten is het al met succes gebruikt in de bestrijding van poot/nagelinfecties.

Als je de samenstelling van die olie nader bekijkt, dan is de krachtige desinfecterende werking ervan, gebaseerd op de aanwezigheid in de olie van de groep van de terpinen, terpenen en terpinolen.

Deze groep van scheikundige verbindingen hebben een bewezen dodende werking tegen een aantal bacteriën, waaronder Stafylococcus soorten. Het is waarschijnlijk deze bacteriesoort, die de oorzaak is van de ontsteking aan de poot van de vogel. Doordat de olie sterk lipofiel is, kunnen bestanddelen, aanwezig in de olie, zich goed hechten aan de celwand van de bacterie, waardoor de groep van de terpinen, terpenen en terpinolen, kan binnendringen in het lichaam van de bacterie en aldoor zijn dodende werking kan manifesteren.

Men kan er ook schurft meebehandelen bij vogels, evenzo de aanwezigheid van luizensoorten of soortgelijken beperken in nesten van vogels.

Deze olie kan je ook gebruiken om bloedluizen te bestrijden in nesten van vogels. Je moet wel kontakt vermijden van de olie met de huid van de nestjongen.

Je kan er ook huidschimmelsinfecties bij vogels mee behandelen. De olie heeft een uitwendige schimmelwerende werking. Veelvuldig gebruik kan huidirritatie veroorzaken.

Inwendig gebruik bij vogels : onbekend.

Daar de olie sterk lipofiel is, rest mij de vraag of deze olie kan gebruikt worden in de bestrijding van luchtpijpmijten, aanwezig in de luchtpijp van de vogel. Blijft een open vraag.

Lipofiel = in vet oplosbaar en vetoplossend. Hierdoor kan de olie goed doordringen in de huid en verder in de onderliggende weefsels.

Is dit produkt een wondermiddel ? Neen, omdat het de oorzaak van de kwalen niet kan wegnemen, maar het geeft wel veel ondersteuning in de behandeling.

Te verkrijgen bij o.a. bij Kruidvat voor enkele euro's.

Copyright 2012 - Van den Broeck Alfons

van den broeck alfons

Aantal berichten : 349
Join date : 02-07-10
Woonplaats : Geel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Tea Tree olie

Bericht  Tim Van Vugt op za jul 21 2012, 19:37

heb ook ergens gelezen dat wanneer je je nesten insmeert met petrolium dat je geen bloedluizen krijgt , weet iemand dit ?
mvg tim
avatar
Tim Van Vugt

Aantal berichten : 368
Join date : 16-06-09
Leeftijd : 34
Woonplaats : lichtaart

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum